De Grieken

Wij hebben de Grieken tijdens onze vakantie leren kennen als temperamentvolle mensen. Ze kunnen ook vrij streng uit de hoek komen naar toeristen toe. Niet alle Grieken zijn gastvrij. Vooral in Athene zijn ze vaker nors. Maar in plaatsjes zoals Nafplio zijn ze wel erg vriendelijk en behulpzaam. De Grieken hebben een heel ander dagschema dan Nederlanders. 's Middags wordt er vaak aan een siësta gedaan. Veel winkeltjes zijn dan ook gesloten. Rond een uur of negen uur 's avonds is er veel leven op straat en gaan Grieken gezellig samen zitten om te eten met vrienden en familie.

Weer en klimaat

Het is warm in Griekenland. Toen wij er waren was het in Athene meer dan 35 graden. Aan de kust staat vaak een lekker windje, wat het aangenamer maakt. Als je op vakantie gaat in juli/augustus, stel je er dan op in dat het erg warm wordt en dat je het beste in de ochtend of 's avonds op sightseeing gaat.

Eten en drinken

Bij veel tavernes krijg je water naast je bestelling. Het is ook goed om veel te drinken met de warmte. De prijzen van de drankjes en de maaltijden zijn niet hoog vergeleken met Nederland. Zo heb je een cola voor 1,50 euro en een hoofdmaaltijd voor 6,50 euro. Voorgerechten zijn vaak salades (Griekse salade: feta, tomaat, komkommer, paprika, sla. Tzatziki: yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie en kruiden), gevulde tomaten of aubergines. Veel voorkomende hoofdgerechten: gegrild vlees of vis, souvlaki (gegrild vlees aan een pin geregen), moussaka (een ovenschotel met aubergine, gehakt en aardappel) en bifteki (gegrild rundergehakt gevuld met schapenkaas).

Verkeer

Vergeleken met Nederland is het verkeer in Griekenland een grote chaos. Het is normaal om voor de helft op de vluchtstrook te rijden. Dit kan ook erg handig zijn voor als het tegemoetkomend verkeer weer gevaarlijk inhaalt. Ze halen je rechts in, trekken zich niks aan van de snelheid, halen in op plaatsen waar je niets kunt zien en gaan midden op de weg stil staan. Regelmatig zie je langs de weg kleine kappelletjes staan ter nagedachtenis aan een verongelukte verkeersdeelnemer. Als toerist moet je gewoon erg alert zijn en er rekening mee houden dat anderen gekke dingen kunnen doen. Wij zijn het gewoon anders gewend in Nederland. Als er een bord staat waarop staat dat je 50 moet rijden, en je wordt ingehaald met 90 km/u, probeer dan toch een beetje met het verkeer mee te rijden, of ga even op de vluchtstrook rijden, zodat anderen je makkelijk kunnen passeren (dit is heel normaal in Griekenland).

Dieren

In heel Peloppenessos waar wij rondreisden, was het scherpe geluid te horen van één of andere krekelsoort. Als ze met een groepje zijn, kunnen ze flink veel geluid maken!
Je hebt in Griekenland veel meer zwerfhonden en –katten dan Nederland. Het zijn meestal wel lieve beesten.

Naar ons gastenboek

Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0080 s s(129 Requests)
  PHP: 0.0127 s s 
  Total: 0.0206 s s