De Amerikanen

Amerikanen zijn aardige mensen. Als je een beetje TV kijkt heb je ook wel een beetje een beeld van Amerikanen. In ons geval werd dit beeld dat we hadden telkens weer bevestigd. Maar het is wel erg leuk om de cultuur ook echt eens meegemaakt te hebben, om het echt een paar weken te ervaren.

Weer en klimaat

Als je ongeveer een reis doet, zoals wij deden in juli/augustus, bereid je dan op hitte voor. Het is het beste om aan het begin en eind van de dag dingen te ondernemen en wandelingen te maken. Op het heetst van de dag, zaten wij f ergens in een openbare voorziening, onze hotelkamer of in de auto. Bijna alle gebouwen hebben airconditioning (wat flink wat herrie maakt!). Maar bedenk je ook dat Las Vegas ook eigenlijk gewoon in de woestijn ligt! En Death Valley is super om te bekijken, maar dit nationale park dankt zijn naam ook aan de hitte. Wat meer naar het noorden, Yosemite NP en San Francisco zijn wat cooler, wat voor ons wel aangenaam was.  

Eten en drinken

Als je geen eigen keuken hebt, valt het niet altijd mee om gezond te eten in Amerika. Ze hebben wel erg veel eetketens, dus op zich is er keuze genoeg. Wat wij ook regelmatig gegeten hebben is een MacSalad en de broodjes bij de Subway waren ook heerlijk. Ze doen trouwens acht plakken kaas en ham hier op je sandwich, maar als je dat niet lekker vindt, kan je dat gewoon minderen. Het ontbijt is hier anders dan wij in Nederland gewend zijn. Ze hebben bijvoorbeeld muffins en pancakes (dikke pannenkoeken van 1 cm ofzo). Ze hebben uiteraard ook corn flakes, wat wij dan ook regelmatig namen. Een broodjes kaas of jam aan het ontbijt is niet gebruikelijk. Er wordt heel wat afgedronken in de hitte, dat moet ook! We hadden altijd wel een paar gallon water in de achterbak van de auto liggen. In een restaurant of fastfoodketen kun je meestal je beker gratis opnieuw vullen. Cola e.d. hebben ze er nog wel eens aangelengd met kraanwater, wat voor ons Nederlanders echt naar chloor smaakt. Als je net als wij ook veel wil gaan hiken, denk dan ook aan zoutjes (vanwege het vele zweten). Als je geld wil besparen, is het handig om deze van te voren in te slaan, want bij Nationale Parken, worden zoutjes "hiker's trail mix" genoemd en zijn minstens vijf keer zo duur.

Verkeer

Vooral buiten de steden is het verkeer in Amerika relaxed. Je zet je huurauto op de cruise-control en rijden maar. Even wennen aan de automaat aan het begin. Ze houden in Amerika niet van snelheidsovertreders en letten hier goed op. Bij verkeerskruisingen heeft de auto die het eerste aan kwam voorrang.

Dieren

We zijn onderweg veel beestjes zoals eekhoorns en chipmunks tegengekomen. Deze beestjes zijn soms gewoon tam, omdat mensen het leuk vinden ze te voeren. In sommige Nationale Parken zoals Yosemite NP moet je oppassen voor beren. Wij zijn er n tegengekomen, waar allerlei mensen achter aan renden omdat ze 'm op de foto wilden.... (niet zo slim). Eigenlijk is het het belangrijkst dat je geen zoetigheid achterlaat in je auto of hut. Verder hoef je je niet echt zorgen te maken. Er zijn toch aardig wat mensen in die parken in de zomermaanden en beren komen daar niet echt op af.

Naar ons gastenboek

Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0082 s s(129 Requests)
  PHP: 0.0104 s s 
  Total: 0.0187 s s