De volgende dag zijn we vroeg opgestaan om de ergste hitte voor te zijn op de archeological site van Olympia. Het was even zoeken, maar het is dus de bedoeling dat je je auto ergens parkeert en dat je dan te voet naar de ingang gaat. Je kunt een combinatiekaartje kopen voor de site en het museum (dit is bij veel archeologische bezienswaardigheden zo).

Ancient OlympiaDe Olympische Spelen zijn trouwens al heel erg oud. Zo rond 350 voor Christus zijn de eerste winnaars van verschillende onderdelen vastgelegd. Van oudsher werden de spelen gehouden om de goden, en in het bijzonder Zeus te eren. Bijzonder bij de Spelen is de afspraak dat het die periode om de prestaties van individuen gaat en niet om de onderlinge relaties en vetes tussen bevolkingsgroepen.

Wat je nog mooi kon zien, was de baan waar hardgelopen werd. De startlijn is nog duidelijk te zien en de plaatsen waar de geŽerde jury zat te kijken. We hebben ook nog de plek gezien waar nu nog elke vier jaar het Olympische vuur wordt aangestoken.

Nog een voordeel van vroeg komen naast het ontwijken van de ergste hitte, is het ontwijken van grote groepen toeristen. Toen wij er waren, begonnen de grote groepen flink binnen te stromen, het is fijn als je daar vůůr zit.

Museum OlympiaOlympia is een belangrijke archeologische site, maar voor de niet-archeologen onder ons, is het minder spectaculair dan verwacht. Er staat nog maar weinig overeind. Dit komt door aardbevingen en vroegere machthebbers die vonden dat het gesloopt kon worden.

Het museum dat bij de site hoort, staat aan de andere kant van de weg. Ze hebben heel veel mooie dingen, inclusief erg mooie beelden. Ook hier krioelde het met groepen toeristen en eigenlijk nog vervelendere groepsleiders die met hun groepjes een tijd precies om het informatiebordje bleven staan van belangrijke objecten (die dus niet meer te lezen waren voor overige bezoekers).

Tempel van ApolloVan de eigenares van het hotel konden we een autoroute krijgen om dingen in de buurt van Olympia te bekijken. Zo hebben we een paar natuurlijke waterbronnen gezien en gezellige oude stadjes. De route bracht ons naar de Tempel van Apollo, ook wel de Tempel van Vasses genoemd. Deze was gebouwd in 420 voor Christus en nog in zeer goede staat. Er stond een grote tent om heen om het te beschermen tegen weer en wind (zure regen). De route bracht ons verder naar een badplaatsje waar we nog heerlijk gezwommen hebben, voor we weer terug naar het hotel gingen.

Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0080 s s(128 Requests)
  PHP: 0.0098 s s 
  Total: 0.0178 s s