GrottenMani is de middelste ‘vinger’ (ook wel peninsula genoemd) van het schiereiland Pelopenessos. Mensen die hier wonen beschouwen zichzelf als afstammelingen van de Spartanen en toen in hun ogen buitenlanders aan de macht kwamen, hebben zij er hun rug naar gekeerd. De mensen in Mani hebben heel wat gevochten om hun land te beschermen tegen “indringers”. Die sfeer is goed terug te vinden in de architectuur van de gebouwen en huizen. Er staan vierkante stevige torens die de bewoners moesten beschermen.

Voor we het land van de Mani echt in gingen, gingen we naar de Diros grotten, bij het plaatsje Pyrgos Dirou. Hier maakten we een rondvaart door de grotten in een roeibootje met nog een stuk of zes toeristen. Helaas sprak de gids alleen Grieks, maar wat we daar allemaal zagen was heel erg mooi. Er hebben in deze grotten groepen mensen geschuild voor oorlogen. Na de boottocht kon je nog door het droge gedeelte van de grotten lopen. Heel mooi allemaal.

120_2069.jpgDe wegen in Mani hebben nog maar weinig verkeersborden. De huizen en gebouwen bekijken langs de route naar het zuiden is zeker een aanrader. We kwamen aan bij het dorpje Vathy, dat als meest dramatische Mani-dorpje op een rots ligt. Ontzettend mooi.


Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0081 s s(128 Requests)
  PHP: 0.0096 s s 
  Total: 0.0177 s s