Dag 13

Laagste punt trailDeze dag zijn we heel vroeg opgestaan. We waren al tien minuten voor het ontbijt er was (6:30 uur) klaar. Na het ontbijt zijn we meteen vertrokken naar de Grand Canyon. Daar gingen we de Kaibab Trail voor een deel lopen. Het deel tot Cedar Ridge is 5 kilometer, waarbij je 347 meter naar beneden gaat. Het was een erg coole tocht. Mooie uitzichten, af en toe best diepe afgronden. Naar beneden was het best goed te doen. We hebben daar ook op een mooi punt een foto gemaakt. Hier was wel wat klimmen voor nodig. De tocht naar boven was een stuk vermoeiender en we hadden niet echt veel water meegenomen, vanwege het gewicht. Veel uitrusten tussendoor en doorgaan was het! Toen we boven kwamen waren we heel voldaan en zijn we even wat gaan eten en uitrusten op de hotelkamer. Zelfs even een middagdutje!

Zonsondergang Grand CanyonNa de pauze weer naar de Crand Canyon. Gelukkig was de enorme file die we eerder die dag hadden gezien zo goed als weg en konden we de westkant van het park verkennen. Dit hebben we per shuttle gedaan. Op een aantal punten zijn we eruit gegaan om rond te kijken. Daarna zijn we met de shuttle bus terug gegaan. Dat was een aardig hobbelige weg! Even tussendoor een broodjes kaas (zes plakken!) en kam op, en daarna voor de sunset walk naar het yavapai observation point. Daar gingen we met een Ranger (en een hele groep mensen) langs de rim een stukje lopen. Op een punt waar je de zonsondergang (en bliksem) goed kan zien zijn we op een rots gaan zitten. Hier hebben we een aantal hele mooie foto's genomen. En we kwamen hier een stel tegen dat vlak bij ons woonde. Daar hebben we een tijd mee zitten praten.

Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0080 s s(128 Requests)
  PHP: 0.0097 s s 
  Total: 0.0177 s s