< Vorige | Dag 6 | Volgende >

Bryce Canyon

Dag 6

Omdat we vandaag tot 9.00 uitsliepen en ons ook nog vergist hadden in de tijd (het was hier Bergtijd: een uur vroeger!) misten we het ontbijt van het motel. Dan maar ontbijten bij de JB's. Daarna zijn we naar Bryce Canyon gereden.

De route naar Bryce Canyon liep langs/door Zion NP, waar we de dag ervoor waren geweest. Een hele stijle weg met mooie uitzichten loopt uit naar een tunnel die lang geleden is gemaakt. Heel smal en geen verlichting in de tunnel. Een heel avontuur!

Aangekomen bij Bryce Canyon zijn we doorgereden naar het Sunset Point. Daar heb je een prachtig uitzicht over de valley. Bryce Canyon was weer heel anders dan Zion NP, het bestaat uit allemaal recht opstaande "hoodoo's". Erg apart gezicht! We begonnen aan een avontuurlijke 'hike' naar het "inspiration point". Dit was een hike langs de 'rim' van de canyon, dat betekent langs de rand. Je hebt dan de hele hike een prachtig uitzicht en je loopt langs hele diepe ravijnen. Best spannend dus, ook omdat het aan de andere kant van de canyon onweerde. De tocht was af en toe flink stijl, maar binnen enige tijd bereikten we het "inspiration point", of zoals je het ook kunt noemen het "transpiration point". Hier had je een heel andere kijk op de canyon. Bryce Canyon

Maar het begon al wat slechter weer te worden en dus zijn we naar de wachtplaats van de shuttle gegaan. Gelukkig was deze overdekt, want het regende flink. Met de shuttle zijn we naar de auto terug gegaan en hebben we de "green-route" genomen richting "rainbow-point". Door het slechte weer hebben we besloten op weg te gaan naar het motel in Escalante. Daarvoor moesten we nog een heel eind rijden, eerst het park uit op soms onverharde wegen en daarna richting Escalante. Onderweg zagen we nog twee herten. Erg cool!!

In Escalante zijn we even bij het Visitorís Centre gestopt voor wat info en daarna doorgereden naar Circle D Motel. Hier hebben we een lekker uitgerust; voor de lodge gezeten. Jacq heeft wat films gekeken en Ernout is even gaan kijken bij de rodeo in de buurt. Best leuk, allemaal mensen die op paarden hun kunsten gingen vertonen.

Circle D Motel, Escalante. In eerste instantie leek het een armoedig gebeuren, een oud houten hutje met kranten voor de ramen geplakt, maar dit was waarschijnlijk het oude gedeelte. De nieuwe lodges zagen er wel erg luxe uit. Airco, een grote tv, een ijskast en magnetron en een mooie zelfgemaakte sprei op het bed. Ook een chique en pijnlijk glazen lamp/kroonluchter-achtig.


< Vorige | Dag 6 | Volgende >

Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0080 s s(132 Requests)
  PHP: 0.0105 s s 
  Total: 0.0185 s s