We stonden vroeg op want we moesten met de auto van Delphi naar Athene rijden en de huurauto daar inleveren vóór 12.30 uur. Het rijden naar Athene was geen probleem. Het vinden van de weg ín Athene was echter moeilijker! We hebben zeker 1,5 uur rondgedwaald voor we uiteindelijk om precies 12.30 uur bij Hertz waren om de auto in te leveren.

Onze boot vanuit Piraeus naar Naxos zou pas om half vijf gaan, dus we hebben nog even op een terrasje gezeten voor we met de metro weer als echte backpackers richting haven gingen.

Piraeus is een stadje waar de haven is om naar veel verschillende eilanden te gaan. Het ligt vlakbij Athene. Het stadje is een enorme chaos. Het bemachtigen van de tickets viel mee, we liepen toevallig precies de goede kant op en we kwamen een tentje van Hellenic Seaways tegen. De boot had vertraging, maar er waren genoeg tafeltjes van tavernes waar je kan zitten om te wachten.

De Highspeed 3 boot die ons naar Naxos zou brengen is ontzettend groot. De bootreis viel ons alles mee. We hadden een tafeltje bij onze stoelen, je kon comfortabel zitten en je kon ook nog van alles kopen aan boord. De boot lag erg stabiel op het water.

Highspeed bootNa ruim drie uur varen kwamen we blijkbaar bij een haven aan. We konden de Engelse announcements totaal niet verstaan, dus we gokten maar dat het tijd was om van boord te gaan. Bij de uitgang (tevens ingang) stond een crewmember die schrok toen wij aan kwamen “Hurry, hurry!!”. Gelukkig vroegen we voor de zekerheid of we op Naxos waren, want we bleken op Paros te zijn, een eiland waar we een tussenstop maakten. “Naxos?! Stay!!” Oke…


Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0081 s s(128 Requests)
  PHP: 0.0097 s s 
  Total: 0.0178 s s