De wachters bij het parlementsgebouwMet de Lonely Planet op zak, gingen we aan de walking tour beginnen die er in beschreven staat. Na een korte metro rit van Omonia naar Syntagma begonnen we onze tour bij het parlementsgebouw. Hier stonden twee wachters die een ceremonie uitvoerden die er… apart uit zag. Ze hadden ook bijzondere kleding aan.

De walking tour bracht ons verder door Plaka heen. In de Church of Metamorphosis, waar we langskwamen, was net een dienst aan de gang. We liepen langs de Acropolis, die we de volgende dag uitgebreid zouden gaan bezoeken en kwamen aan bij de Roman Agora met de Tower of the winds. Tower of the WindsDeze toren werd in 100 voor Christus gebouwd en onder andere gebruikt als kompas en om de tijd af te lezen. Bij de Roman Agora vonden we nog andere overblijfselen van oude dingen, als ook een oud publiek toiletgebouw. Samen naar de wc gaan was een sociaal gebeuren in die tijd.

Ancient Angora

We besloten ook naar de Ancient Agora te gaan. Agora betekent markt en duizenden jaren geleden (de eerste bouwwerken komen uit 600 voor Christus) was dit een ontmoetingsplek waar handel werd gedreven en waar het sociale leven plaats vond.

Temple of Olympian Zeus

Die avond zijn we naar de Temple of Olympian Zeus gegaan. Dit was één van de indrukwekkendste bouwwerken die we tot nu toe gezien hadden. Met het bouwen er van werd begonnen in 600 voor Christus. Door allerlei omstandigheden zoals geldgebrek duurde het bouwen ruim 700 jaar. Deze tempel is de grootste tempel van heel Griekenland. Wij vonden het ook erg indrukwekkend, we keken onze ogen uit! Van de 104 zuilen staan er nog 15 overeind. De zuilen hebben een lengte van 17 meter en een diameter van 1,7 meter.

Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0081 s s(128 Requests)
  PHP: 0.0097 s s 
  Total: 0.0179 s s