Na een vlucht van Alitalia met een overstap in Rome, kwamen we ergens aan het eind van de middag aan op het internationale vliegveld van Athene.

Naast het vliegveld pakten we de trein/metro richting het centrum van Athene. Het reizen met de metro gaat in Athene erg makkelijk en comfortabel. Vanuit het vliegveld gaat lijn 3, de blauwe lijn richting het centrum. In de metro’s en op de stations hangen overzichtelijke schema’s waarop je kunt vinden hoe je ergens kunt komen.

Die avond aten we op het plein Monastiriki, wat erg populair is onder toeristen. Het was dan ook erg gezellig en verleken met Nederland, liggen de prijzen voor eten en drinken in Griekenland een stuk lager. De Grieken zelf hebben trouwens de gewoonte om voor de hele tafel verschillende gerechten te bestellen waar ieder van kan eten, in plaats van per persoon één gerecht te bestellen. Maar in veel toeristische plaatsen, zoals ook Athene, is het ook normaal geworden om per persoon een gerecht te kiezen.

Athene is een grote stad, met de dingen die bij een grote stad horen: zwervers en vieze luchten. We merkten in Athene niet veel van de gastvrijheid waar de Grieken bekend om zouden staan. Maar deze grote stad heeft ook hele leuke gebieden zoals Plaka met smalle gezellige straatjes en hele leuke pleintjes om lekker wat te drinken. En natuurlijk de mooie oude bezienswaardigheden waar we ons vanaf de volgende dag op gingen storten.

Hotel: Hotel Marina, Voulgari 13, www.marinahotel-athens.com. Het vlakbij Omonia plein gelegen hotel Marina is een mooi hotel met goede kamers, een televisie, airco en een eigen koelkastje. Er is 24 uur per dag receptie. De omgeving waarin het hotel ligt is wat minder gezellig. We hebben hier drie nachten doorgebracht.

Etomite »

Vakantie

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead 
  Error type/ Nr.: - 2048 
  File: /srv/ernout/www/www.onzevakantie.net/index.php 
  Line: 1243 
  Line 1243 source: $accesstime = getdate();  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0076 s s(128 Requests)
  PHP: 0.0095 s s 
  Total: 0.0171 s s